Monday, November 22, 2010

Holla !

Halllow everybody ! Hahh, bila masuk bab nak tulis post, aku jadi lemah banyak nih. Problemnya aku tak pandai nak mengarang repekan bagi jadi menarik! hahaha. 


Okay. Da nama intro so mesti lah nak explain sikit-sikit pasal blog nie. Ala ala sepatah dua kata camtu. 
ANTI SAYUR? Hmmm~ kenapa nama anti sayur ini blog? Alaa takkan tak tau lak kan? Mestilah sebab aku tak suka makan sayur. Hahaha tettttt! Ada orang yang taktau ka? Ada 2 possibilities untuk orang yang taktau nie. 

1) Hang maybe orang putih or orang-orang yang taktaw maksud ANTI. 
2) Hang orang putih jugak or orang-orang jugak tapi taktau maksud SAYUR.

Okay. Ada perbezaan yerr dalam possibilities di atas. 
Urmm~Possibilities.Aku rasa cam cikgu Math.Mod. lak haha.

OK. Sebelum terjadinya sebarang konfliks yang tak diingini, ingin aku tegaskan yerr yang 

BLOG INI bertujuan untuk sukasuka, sukahati, sukaramai and segala jenis suka lah. Memang tak terlintas and tak terniat langsung di hati kecil aku ni nak gunakan blog ni untuk mengajak orang ramai membenci sayur, membenci vegetarian, mencabut sayur yang tumbuh tepi jalan dalam longkang (selalunya kangkung yerr), boh racun kat sayur ( kalaw nak matikan ulat, takpa la) dan segala jenis tindakan yang berunsurkan kebencian, keantian dan ketidaksukaan kepada sayur.


Sayur ni sebenarnya bagus untuk tubuh badan kita. Yaa. Aku aware pasal khasiat-khasiat sayur nie. So tak payah mai explain kat aku pasal khasiat sayur ok? Cuma tekak aku memang tak boleh terima sayur. Asyik nak termun (termuntah) ja. Tambah-tambah kalaw taugeh ngan bawang. Perghh! Sayur teratas dalam carta sayur-sayur yang aku anti.


Disamping itu, aku ada gak sayur yang aku tak anti. Kegemaran lagi tuh! Tapi sikit jalah. Kalaw kira ngan jari tangan ponn cukup. Tak payah mintak bantuan jari kaki. 
1) Bayam   2)Tomato   3)Pucuk paku pakis 
4)Pucuk mengkudu      5)Pucuk ubi
See? Sebelah tangan ja beb!

Disebabkan aku sangat suka makan bayam. So ada beberapa kawan aku yang panggil aku Popeye. 
Taww tak kartun Popeye? Popeye The Sailorman~ Wootwoot!

2 comments:

Venzotac3000 0o0 said...

booo pret ko giler ek..

Nurulee said...

heh? asal aku giler lak? hrmm~