Tuesday, December 21, 2010

Diri: Jangan Paksa Aku Makan Sayur ooii

Dilema hidup aku sebagai insan yang berlawanan dengan vegetarian. Panggil ape ha? Anti-vegetarian? Eh takkk! Aku bukan anti dengan vegetarian Aku support korang weyy sebab pandai jaga kesihatan. Hikhik.

Maybe boley panggil fobia dengan sayur kott? Ahhha Maybe!

Semua orang suka paksa aku makan sayur wooo. Aku paham la niat baik suci lagi murni dorang sebab nak bagi aku jadi sehat dan kuat kan. Tapi aku jugak minum milo, so boleh jadi sehat dan kuat laa.



Semua orang ugut nak blend sayur kasi halus-halus then paksa aku minum. Euuww tak dapat ku bayangkan!

Alkisahnya semua orang yang kenal aku tau lah yang aku tak suka makan sayur sampai pakcik jual burger kat pasar malam, abang jual laksa, makcik jual nasi goreng, adik jual roti canai telor and kakak jual mee goreng taw lah prihal keadaan diriku ini.

Sebabnya, kalaw aku order mesti cakap " Nasi Goreng Kampung NO SAYUR 1" , " Burger NO SAYUR 1", " Roti canai Telor NO BAWANG 1". ahha sebab tu aku femes sikit. Sikit jalah kan.




Family aku da berheni berharap dah, da memahami aku yang tak makan sayur nie, so depa memang tak pandang serong. ahaha i like~


Tetiba budak kelas aku pulak, kelas aku dekat UiTM nie haa. Tengah-tengah belajar pasal nutrition dalam badan. Well lecturer ponn cakaplaah orang yang tak makan sayur selalu kena sembelit!




Ceitttt! SATU kelas pusin kapla tengok haku. Aaaiii geram sungguh! Tengah-tengah kelas dengan ada lecturer boleh pulek buat temuduga terbuka kat aku tanya aku berak sembelit tak. Geram lerr nyah ooiii~

Then depa boleh gelak - gelak pulak. Aaaii panas pulak. Naseb baek dalam aircond, kalaw tak maunya aku jadi Hulk! hah amek hang hijau satu badan. Tak makan sayur ponn jadi hijau beb.




P/S : Eventhough aku tak makan sayur, tapi aku ada amek supplement taww. Spirulina lah, Vitamin lah and segala macam lah. So takda persoalan aku sembelit or tak okies? Kadang-kadang tuh adalaa kan. Hehhee~

Spirulina. Nie lah makanan aku tiap-tiap hari ganti veggie. Uhuhu~

10 comments:

atiEnabErn said...

Alaa .. jgn rsau laa NO SAYOQ ! atien pon atien sayur !! .. x reti mkn sayur nie .. lemah sikit ...

Nurulee said...

hehhe gang lah kita. huhu dilema org tak mkn sayur haha

ayulunera said...

same la...ayu pon tak suke makan sayor....
org panggil ayu karnivor.....huaa....

nohfee said...

wahahaha. sayur la sedap! tapi say no to SAWI. heheh

Nurulee said...

Ayulunera: yeayy jumpa gang lg, say no to sayur hehe :)

Nohfee: hehe sayur pahit laa, say yes to bayam hehe! :)

Tajul said...

sayur tak sedap...yeah..aku tak pernah sembelit pn tak makan sayur...aku makan buah ja..hehe..

Azreen Amran said...

sayur? hah.. cuma makan kangkung saja. but i will say no to sayor2 laen.. euuwww.

tp malangnye sy xamek supplement.. ==' sbb rase dorang pon macam sayor.. bhahaha

Nurulee said...

Tajul : ahaha betol2! org makan sayur selalu pndang serong kt org xmkn sayur cm kita. hehhe

Azreen Amran: haha sy mkn bayam ngan tomato ja. hehe kangkung ponn xmkn, rsa cm pahit. hehhe

azureEn said...

eyp! makan sayur laa! >__<


eh2 tapi saya pon tak suke bawang =P

Nurulee said...

azureEn : hehhe nnt da kawen br nak mkn sayur. *hehhe alasan2~*

bwg mmg xsedap la, xsuka jugak wlwpon bwg goreng. hehe :)