Tuesday, December 21, 2010

Info: Bus Terpilih

Assalamualaikum semua!

Mesti semua orang dah tau news pasal kemalangan bus yang dasat pagi tadi kan?

Sapa yang taktaww memang laa kucing bawah besen!Nah bukak link nih : 27 terbunuh kemalangan di Simpang Pulai. Aku malas nak cerita hehek.

Bukan bas nie yang eksidan pagi tadi taw. Gambar sekadar memeriahkan suasan hihik.


Aku ponn disini nak meluahkan dan meludahkan isi hati aku ni ha. Sabtu nanti aku nak balik KeyeL naik bus. Takot weyyy!

Serius takot! Aishh~ aku dengar ura-ura nanti ada train laju nak buat dari Kedah - KeyeL. Kononnya 2 - 3 jam dari Kl - Kedah. Pheww~ kalaw camtuh tiap minggu aku balik rumah!  Huhh bila lah nak siap haa? Berjanggut berbelang aku tunggu taww!

Train jepang nie somel kan? Macam lintah bulan. hakhak



Aku nie bukannya jenis poket tebai mai nak habaq. So tak bolehlaa nak book ticket flight! Hikhiuuu~ *bunyi aku teriak*

Teringin lak nak jadi pramugari. heheh tinggi memang da lama lepas. Cuma sangkut kat muka jak. hahak




Nak nek train sampai 12 jam. Hah! Tak hengen haku. Pejam celik pejam celik. Dok tak sampai sampai lagi haa.Boleh cramp abeh semua muscles haku. Silap silap time da sampai terus kena pakai whhelchair sebab numbness satu badan. Hehh!
Lama sungguh la ketapi nie. Bila nak siap yang baru?


So terpaksa laa nek bas. Harapnya selamat lah. Aku selalu naik bas Pancaran Matahari. Ahaha memang terpancar matahari yaww~

Cantek kan? Bas baru nih. Driver bus drive memang best lah. Tak laju, tak lembab sangat.

Nie kat bahagian dalam. Memang luas lah sampai kaki aku yang panjang pun tak lepas nak letak kat tempat letak kaki taww. Ha bayangkan! bayangkan lagi!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

P/S : Heheh tetiba aku rasa macam promoter bas nie lak. Kena mintak discount dari tokey bus camni.

2 comments:

cikbib kakitidor said...

berhati² yer taknaksayur. kalo nampak dreba bas mandu tak bez. tampa muka dia 3x. doa naek kenderaan skali..

moga slamat sampai ke destinasi.

Nurulee said...

hehhe tengkiu kakitidor.

kalaw drebar bus mandu xbest memang dapatlaa penampar jepun sulung sy. hehhe~