Saturday, February 19, 2011

News: Kehilangan members of KOREAN Vocal Boy Group.

Assalamualaikum semua!

Kepada semua peminat-peminat korea especially to kipas susah mati group-group laki korea seperti aku. Sila baca informasi sedih tentang kehilangan member group DBSK or Dong Bang Shin Ki aka TVXQ aka THSK.

Sebelum ni, ada dengar kecoh-kecoh pasal dorang berpecah sementara and maybe akan reform balik. But, today... They are OFFICIALLY DISBANDED and will NOT
REFORM. T________T


Nah, nie full news nya: Sila open and baca. Battle has ended.


For those yang tak kenal lagi. Or maybe sudah terlambat untuk mengenali group ini.  Well, DBSK is a group of vocal boy from South Korea that are made of 5 members ( Xiah Junsu, Hero Jaejoong, Micky Yoochun, Max Changmin and Uknow Yunho).

Dari kiri: Xiah, Micky, Hero, Max, Uknow


For those yang tak kenal lagi, DBSK was once jadi Korean vocal group yang paling famous di Korea and diserata dunia. Lagu-lagu DBSK sangat banyak and memang best.


Antara one of my fave song yang best adalah:

And now, secara "official"nya DBSK telah berpecah. DBSK tinggal 2 members. Other 3 members rebirth jadi JYJ.

DBSK ( Max & Uknow)


JYJ (Xiah, Hero, Micky)

SO, bye DBSK! Aku akan support support JYJ lak.

Xiah Junsu

Hihi

Sumber gambar: Google Images.

12 comments:

Novelgurl said...

Assalamualaikum

huhu..sngt sedih r dorng dh berpecah..

No Sayoq said...

@ Novelgurl
Wslm. Tulaa sblm nie boleh lg berharap kott2 nnt bergabung balik. Tp da release statement cmni. Mmg konphem la xreform. Huu :(

cik gadis said...

woooo!sedeynya..bertahon lmanya debn support depa neyh..skali berpecah..wooo!xbest ah cmni..rindu nk tgok u-know mnari..rindu bla depa perform sma2!
sob3!xpa,JYJ ada sbb xiah comel.. :)

P/S : teremosi lak..hekhek! :P

No Sayoq said...

@ CG
keh keh keh begitulah kesudahan DBSK. hermm mohlerr sama-sama beralih ke DBSK. xiah mmg comeyy kih3 :D

Fuza Marquis said...

heyya. 1st time singgah sini. saya tak kenal band2 korea tapi saya tertarik dgn ur blog name. taknaksayur. ehehi unhealthy la sis kalu camni :P

No Sayoq said...

@ Fuza MArquis
hehe tau tak sihat, sbb tuh ngah mncoba mkn sayor sket2. hehe wish me luck yaww. :D

Cik Atika said...

huhu T___T
sday...lame dah aku tggu diorang bg kata putus, uhuhu...dah jd luluh ati tgok diorg berpecah camni...

No Sayoq said...

@ Cik Atika
uhuu tulah, dapat kata putus yg memutuskan harapan! sadis T.T

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Wuuu, peminat tegar korea nih ^^

Ruzanna said...

Assalamualaikum ^____^ 1st time singgah sini. Sedey betul dah xde dah 5 member-ed DBSK T_T wpun feveret member masih dlm DBSK, i support JYJ coz lagu dorg lg best :) hehehe

No Sayoq said...

@miss lolly
woah terharu miss lolly dtg komen. kehh3. mmg minat korea tegar bugar nie haha~

No Sayoq said...

@ Ruzanna
Wassalam. yepp sedeyy kan. hihi JYJ lg best dr DBSK. lagu bestt! kekeke xiah comeyy! >__<