Tuesday, July 5, 2011

Alam Barzakh dan Facebook, Twitter, Blog sbg

Assalamualaikum

Tengah bukak twitter semalam,tertarik lak dengan tweet abang sorang nie. Kemain dia mengutarakan pandangan, isi hati and buat cetusan hati dan dedikasi kat twitter. Ada yang reply balik menyatakan sokongan. Ada yang reply balik menyatakan maki hamunan. Aku cuma print screen page dia dan unfollow. Kenapa? Tahlerr maybe terlalu lantang kata-katanya buat aku hilang mood.


|Gambar ini bukanlah contoh tweet yang lantang|



Semangat sungguh abang ni. Rajin tweet memperingati follower sekalian sal rukun negara dan lagu negaraku. Never say tweet abang tak bagus, bagus jugak abang duk bagi reminder kat orang ramai. 
Tapi boleh jugak if abang guna semangat yang sama untuk memperingati follower sekalian sal rukun Islam dan rukun Iman. Lagi bagus. Tanya bila last mengaji Al-Quran dan menghayati rukun Islam dan rukun Iman semakin bagus. Dapat pahala jugak sempena bulan baik ni.


Walaubagaimana pun, bak kata abang ni " Sukahati aku lah. Aku hanya nak sampaikan pandangan aku. Kalaw tak suka boleh unfollow" Yepp, aku tertarik jugak nak guna ayat dia sekarang, "Sukahati akulah. Aku hanya nak sampaikan pandangan aku jugak. Kalaw tak suka, boleh unfollow"




Aku pun tengah mencoba untuk ber tweet tweet dan post-post perkara yang bisa mengajak diri sendiri dan orang ramai ke arah yang lebih baik. Nanti bila disoal dalam alam barzakh sal Facebook, Twitter dan Blog, ada la point untuk jawab, InsyaAllah. Sempena bulan baik ini. ayuhlah jadikan ia sebagai titik permulaan menjadi hamba Allah yang lebih baik. Amin. 

12 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

urrmm,.btol jgk tuh,.apa2 yg kite post di lama sosial pun tak kan terlepas dari ditnye,.=)
terima kasih atas ingatan ni,.=)

fyna said...

fyna jarang on twitter.
:)

Zakiah Adun said...

bagus. bersama2 seru ke arah kebaikan :)

Nurulee said...

@NURUL AINI NORAZMAN
sama-samalh kita saling mengingati. hihi xD

Nurulee said...

@fyna
nurul selalu on jugak twitter :)

Nurulee said...

@Zakiah Adun
InsyaALLAH :)

cintatulip said...

waah.. semangat kenegaraan ni.. :)

The Crow said...

Betul tu nurul. Sekecil benda mcm fb,tweet atau apa2 je. Kita blh manfaatkan dgn jalan yg baik. Esok perkara2 mcm ni pun ni tanye di sana kelak. Fuh~

Update la! koh3.. cepat2.

(^____^)

Nurulee said...

@cintatulip
abang nie memang smngat malaysia tggi sgt. kekke^^

Nurulee said...

@The Crow
Fuh~ nak update la nie, tp xda idea lg. kekkeke ^^

TheSyafiq Mokhtar said...

kan elok kalo abg tu taip bila kali terakhir kita menghayati surah Al-Fatihah atau juga bacaan2 dalam solat..

by the way nice la no sayoq.. :malu

Nurulee said...

@TheSyafiq Mokhtar
haa tulaaa. abang nie ponn...aish!

tehee tengkiu :terharu :geleng