Sunday, July 17, 2011

Orang Bagi Ambil Ja

Kepada rakyat-rakyat jelata sekalian, tolonglah hulurkan tangan amek flyers bila orang bagi. Susah sangat nak hulur tangan? At least boleh jugak bakar lemak bawah ketiak tu bila angkat turun tangan. Takda lah bila melambai tu, tangan and isi bawah lengan melambai serentak.


Okay fine, mungkin bukan nak jimat lemak bawah ketiak kan? Maybe tanak amek flyers sebab takut kena tangkap dengar explanation kan? Tak suka kan dengar explanation?

|Google Image|


Tapi, kami sebagai flyers distributor cuma nak bagi explanation to those yang nak dengar explanation ja. For you you you yang tanak dengar explanation, it's okay but please please tolong amek flyers tu.

Serius sedih gila bila bagi flyers, orang lari jauh-jauh, show "NO" sign or buat facial expression yang sadis lagi kejam. 

|Google Image|

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Last week job ----> Flyers Distributor. 
Location: Shopping complex
Duration: 2 hours


Result: Cuma tengok rakan sekerja bagi flyers. And I end up jadi tugu negara di situ. Kecewa dengan diri sendiri sebab takda the "keberanian". 

So, hargailah orang yang memberi flyers dengan mengambil flyers mereka. 

38 comments:

SYAF said...

betul tu...org dah bagi kan/ so ambik je lah hihi...

MENUJU PERJALANAN PULANG

vampire's lovex said...

terasa..

ok,lepas ni aku amek hehe

~Shy~ said...

bila shy nak amik die tak bagi pulak ..bila shy tak nak amik dia bagi..
takpe pasni Nurulee@ husna bagi shy amik..hehehe

Kinder Buana said...

aku plak kadang² amik..kadang² xamik..tengok keadaan..

syErAh said...

selalunye ambik je flyers tu...buat koleksi penanda buku xD

Nurulee said...

@SYAF
betul3. bukan senang taww nak bg flyers kat org. hihi xD

Nurulee said...

@vampire's lovex
hehe amek taw, jgn xamek lak. xD

Nurulee said...

@~Shy~
dia main cak cak lak eh ngan shai. haha xD

Nurulee said...

@Kinder Buana
aku ponn sama jugak dulu. xD

Nurulee said...

@syErAh
woah bagusnyaa syerah. tak terlintas lak nk wat bookmark slama nie. xD

TheSyafiq Mokhtar said...

ada brapa banyak lagi?? gitau kat mana leh amik..petang ni nak datang amik semua.. XD

Taufan Bin Ribut said...

ok aku tak teras pon sbb org bagi flyers aku kompol n jual ..dapat duit aku bayar bil berok aku..^_^


Entri Terkini : Dating bersama Yuyu Zulaikha
Entri terdahulu :Aku ketagih

Watch my video songs ^_^

Nurulee said...

@TheSyafiq Mokhtar
baaanyak lg. nah amek smua, nnt tlg distribute kt kl naa. :hoho xD

Nurulee said...

@Taufan Bin Ribut
haha bagus laa taufan. nak kna contohi nih. xD

padlie said...

Kalau dah hulur sy ambil.. Dan saya akan baca sebelum buang (kalau x penting).. Tp kalau tahan, minta maaf, takleh nk berenti..

BLOGPSOT - Tempat nak study Bible

Nurulee said...

@padlie
kita serupa! xD

kyo_9 said...

hmm..
kyo berfikiran lain..
kalo mood time tu malas nk baca ape2..
better jangan amik sebab flyer tu secara automatik akan dijumpai dalam tong sampah..
jadi lebih elok di ambil oleh orang yg akan membaca flyer tersebut..

Nurulee said...

@kyo_9
ohh cmtu plak. herm maybe sbb tu kdg2 bila bg flyers org tanak kn.

good point kyo :bagus

EZAN IDMA said...

eheheh terasa lak. tp kadang2 ambik tau

Nurulee said...

@EZAN IDMA
hehe. jangan terasa. ;)

The Crow said...

hak3.. edar flyers kat mana? :lariii

wakaka..


(^____^)

Nurulee said...

@The Crow
Kt shopping c0mplex. TC nak dtg amek ke? kekkeke^^

Norashiqin Kamaruzaman said...

wahhh terasa owhhh...hahhah, ok lepas ni amik....pastu dah jauh skit bawu buang XD :hihi

Nurulee said...

@Norashiqin Kamaruzaman
haha baca dulu bru buang taww. kekeke ^^

FYA PELANG! said...

klu bg flying kiss ? amik jugak ? haha.

Nurulee said...

@FYA PELANG!
flying kiss ponn mesti amek. hehe xD

Cari Rezeki said...

sokong3x!!!..huhu..same la ngn sy..penah terjadi cam 2..

diana said...

ada jugak yang bila kita ambik lepas tu cakap tak mau dengar dia kata pulak.."sekejap je akak.."sekejap jadi 10 minit,20 minit 30 minit..
dengan nak kejar anak lagi..aih!!sila la paham keadaan orang,kenapa orang tak nak ambik dan dengar..
hehehehe

Nurulee said...

@Cari Rezeki
Hi5 cari rezeki :)

Nurulee said...

@diana
tu dilema orang yang nak amek flyers lak kan. hihi masing2 penuh dilema. D

ceritasekupang said...

tu baru nak bagi flyers... belum jual barang...kalau jual barang lagi susah... :ohno..

Nurulee said...

@ceritasekupang
tula dilemanya. seb baik kena bg flyers ja. :yes

si macho said...

fm amek je :ohno pastu lipat masuk bag

sbb penah gak jd cm org yg bf flyers tu rase tak
best je bila org tak amik

:ohno atleast sambut je la bila org da hulur ..

Nurulee said...

@si macho
samalah kita :salam

bila org amek flyers, wlwpon xbaca, rasa tenang sket, sbb ada org amek flyers kita bg :ohno

Shah URL said...

holoholoholo....
biasa la dunia. mcm2 org ada.
tp kan,kalo sy biasanya sy akan amek then say thanks... if x pon, ignore bebaik then sorry. senyum sket :)

x di nafikan ada yg jenis buat tak perasan pon [ yg jenis medabik dada ke depan sgt ]

Nurulee said...

@Shah URL
Hehe tulaa. Tp kalaw semua org cam shah, bahagia la flyers distributers sekalian. hoho~

Addin said...

selalu nya amik & akan jadi pekasam dalam beg. dului hobi suka kumpul flyers ~ haha :D

Nurulee said...

hobi yang bagus la. Membantu pengedar fylers. hihi xD