Sunday, February 19, 2012

Bidadari 'Wanita Seindah Hiasan'

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Take a look dekat poster dibawah.

Konvensyen Bidadari Dunia

Menarik, isn't it? For me, program ni tersangatlah menarik! Nak pi! Nak pi! >.<

Melihat kepada misi dan objektif programnya, program ini memang bagus. Melihat kepada tentatif programnya dan tetamu jemputannya, serta tajuk-tajuk yang akan dikupas, program ni totally awesome!

Although the price is RM100 (pakej yang exclude food), but, dengan ilmu dan perkongsian yang kita akan dapat dari program ni, the cost really doesn't matter. Ini adalah sebuah nilai yang kecil jika hendak dibandingkan ilmu dan perkongsian yang kita akan dapat melalui program ni. Right?

We can spent RM100 just for a pair of shoes and a handbag yang kita boleh pakai, maybe 3 bulan? 6 bulan? or paling lama pun 12 bulan?

But, this priceless knowledge and sharing that, InshaAllah, we can use it throughout our life, why not? kan? kan? Maybe, it'll be one of the kick start for us to be a better muslimah. And maybe it'll strengthen our semangat untuk berubah menjadi muslimah yang lebih solehah. Amin. ^__^

Sejujurnya, aku teringin sangat sangat nak pi. Duit pendaftaran RM100 tu InsyaAllah ada. The problem is ketiadaan teman untuk ke program tersebut, sebab, ikut tentatif, program tamat pada pukul 11malam on both days and penginapan tidak disediakan.
So, peserta perlu ulang-alik ke PICC. Saya tak kisah kalaw siang, but, the problem is, malam. T_T

Dengan harapan, semoga Allah buka hati kawan-kawanku untuk join program ni. Amin. ^_^
Jadi, we can gain knowledge and the sharing together gether. :D 
It's a nice program by the way. :) 

But, so far, takda kawan yang nak join lagi. T___T


Ahha! For those interested, you can check out the details of the program here : http://www.bidadaridunia.com/
^___^



 

4 comments:

ReYnn said...

nak ikut!!!..tp takut U ade wat pogem la plak.. T_T

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! macam menarik la. tp takleh join.

Nurulee said...

@ ReYnn : takpelaa takda rezki. :)

Nurulee said...

@ m!3yr4h_LolLy : kan, kan, menarik. takpelaa, sy ponn xdapat join jugak. :")