Monday, February 6, 2012

Claustrophobia

Claustrophobia menurut kamus di google ialah perasaan takut terhadap tempat yang sempit dan tertutup. 


Jumaat lepas, aku naik bus double-decker dari Jitra-KL. For the first time, aku dapat seat tingkat bawah. Start langkah masuk tingkat bawah tu, phew~ rasa sesak nafas. Tempatnya, fuh, macam dalam kotak, tak nampak view luar bila duduk atas seat sebab tingkap terlalu tinggi, or aku terlalu pendek? -,-"


The point is, rasa macam tinggal dalam kotak, and atas kotak yang aku tinggal, ditindih oleh kotak yang lain (which is tingkat kedua bus). 


The whole journey from 11pm to 5am, aku rasa sesak nafas and tak boleh tidur. Rasa macam gelisah ponn ada, sebab macam dalam kotak. Rasa macam dalam kotak, macam takda udara. 
Sesak nafas, sesak nafas! >.<






At that time jugak aku terlintas, macam mana keadaannya dalam keranda nanti, dalam kubur. 
Sempit, gelap, tinggal sorang-sorang. Takutnya. TT__TT


Keranda, kubur lagi kecik, lagi sempit. *Renungan untuk diri sendiri.




P/S: Hero drama Secret Garden ponn claustrophobia, tapi dia fobia naik lif. 
Alhamdulillah, aku boleh naik lif. Kalaw tidak, kurus. -,-"

3 comments:

CeritaSekupang said...

kubur lagi sempit dan gelap..betul...


nurulee pun tengok secret garden :terharu

Nurulee said...

@CS
tengok tengok :angguk
mula2 best, tp lama2 bosan skit kan. :idea

CIK GADIS said...

smalah kita weyh..aku pon trauma dok tempat2 cmtuh..lg stu kan aku phobia dgn kucing wei,,.trpikir gk dlm kubur nnt mcm2 lg bntng tkot2..cemana lah kan :'(

p/s : vavavoooom wei blog brwajah bru..fuhhh!