Monday, October 8, 2012

Dekat dan Jauh

Assalamualaikum WBT

Have you had your shake tonight? :D

Sebelum tu, are you a gadget lover? <-- (Taktau lah kesampaian tak pertanyaan English aku ni). So, adakah anda semua pengikut setia gadget (main fokus: smartphone) ?

Before this, aku bukan jenis I follow gadget yang canggih manggis ni. I mean aku tahu lah, dah release Samsung blabla, Blackberry blabla, Iphone blabla. Cumanya, aku jenis tak berminat nak beli-beli benda ni sebab aku rasa macam rugi. At the end, fungsi benda-benda ni back to basic: calling and texting. Not to deny, smartphones ni ada la adds-on yang aku suka: Internet & Games. :D

|Google|

Somehow, aku tak kisah sangat internet dekat phones ni sebab tak best pon online kat situ. Back to old timer, online guna laptop gak best. Games kat laptop pon best. Besaq gabak!

Tapi, sejak masuk sem ni, best friendsss aku pakat pakai smartphones. Masing-masing duk online, update status, komen-komen kat FB, whatsapp, main game siap. Walaupun aku agak jeles depa boleh online dengan bahagia, sedangkan aku kena dengar lecture, tapi aku tabah lagi.

"Kalau ada smartphones, nanti online dalam kelas, tak baik." Okay, hati kecilku berbisik.


-|Tumblr.com|

Haha. Comelnyaaa! Geram! T__T Okay. Gambar takda kaitan! Sila teruskan pembacaan. 


Then, bila habis kelas. Di cafe or di bus stand. Masing-masing keluarkan phones, online, whatsapp.
Aku -__-". Mulalah sadis! Gaya macam makan sorang-sorang, tunggu bus sorang-sorang, takda kawan nak bersembang!

Aku kuatkan hati lagi sebab aku fikir nak beli smartphone, paling-paling pon terbang RM1000. Baik aku simpan, kumpul duit tiket pi travel mana-mana!

|Tumblr.com|

So for the time being, aku bawak buku, bila-bila masa free, takda kawan nak sembang, aku baca buku. Lagi bagus kan? Buehehe! ;)


P/S: So, yang ada gadget tu, jangan nak pinggirkan kawan yang takda gadget tu. Sadis taw. T_T

P/S/S: Nampak tak? Teknologi tu mendekatkan yang jauh, menjauhkan yang dekat. Huh. >__<"

6 comments:

Novelgurl said...

TU LA.ad kwn srupa x de kwn.sad.sad.ok.wht! kita geng.membaca jmbtn ilmu.marilah membaca d'mana2 saja.hehehe

ghost writer said...

biar dulukan buku kendian internet.

Qu azniza ;) said...

hehe bagusnya.... baik membaca... jambatan ilmu

HusnaShuib said...

@Novelgurl

Ehhe gang jugak ka? Yeayy! Buku pon buku lah kan. Hihih :D

HusnaShuib said...

@ghost writer

Buku come first kan, baru internet! Nanti balik umah, jumpa internet, buku come last! Haha :D

HusnaShuib said...

@Qu Azniza

Tuh laa, tengah naik jambatan, insyaAllah nanti ilmu penuh di dada. Muehehe ;D