Monday, October 8, 2012

Potret Wajah

Assalamualaikum WBT

Have you had your shake today? :")

Aku pernah berjanji untuk tulis blog bila mana tengah gembira saja. Sebab di luar sana, orang nampak aku as a happy-go-lucky person. Maybe sebab aku selalu portray muka aku yang happy, gelak-gelak, buat lawak depan semua orang. So, I try to portray the same thing here. :)

|Tumblr.com|

Perempuan ni complicated sebenarnya. (Tak adil lak aku pi sepah semua perempuan ni complicated. HOHO) Sebenarnya aku yang complicated, kadang-kadang tetiba ja sedih. Dengar lagu sedih, jadi sedih. Baca cerita sedih, jadi sedih. Tengok drama sedih, jadi sedih. Complicated kan? Entahlaa.

Tapi the best thing is, aku selalu akan cepat-cepat keluar dari that situation. <-- (puji diri sendiri) ;D
Tak elok bersedih lama-lama ni, awet tua lagi ponn. HOHO

Selalunya, what I do, bila sedih, ambil wudhuk, solat, then cerita pada Allah semuanya melalui hati. Nangis puas-puas. Lepas solat, baca Al-Quran. Alhamdulillah sedih itu hilang. Then, boleh senyum balik dekat semua orang. :)

|Tumblr.com|


Kalaw tengah off-solat, masa tu aku akan teringat blog. Bukan maksudnya tak boleh mengadu pada Allah, boleh. Tapi, bila tak sujud, tak dalam wudhuk, tak dalam bertelekung, tak dalam solat. Rasa jauh, rasa tak lengkap, tak puas.

You guys, lelaki sangat beruntung, tiap-tiap hari boleh jumpa Allah. Perempuan ni, bila masa hari tak dapat 'dating' dengan Allah, rasa down sangat. T__T
Dan ofkos, setiap apa yang Allah jadikan, ada hikmahnya. :)
P/S: Selalunya entri waktu tengah sedih, tengah down, aku simpan dalam draft. Tapi, this time, aku publish. Kenapa? SAJA! :D

P/S/S: You guys boleh baca tentang anatomy&physiology perempuan, Allah sertakan macam-macam hormon dalam badan perempuan, susah nak faham sebab very complicated. Yes. Woman is complicated.

P/S/S/S: By the end of writing this entry, emosi aku sudah pon kembali stabil. Pelik kan? HOHO :D

6 comments:

LelakiSemalam said...

setuju mmg komplikated...

puteri jalanan a.k.a annur said...

salam perkenalan Husna...",

Syazwan Che Deraman said...

heheh..ooo.macam tu lah istilah complicated?..
baru tahu.

bagus husna..boleh rasa macam tu bila off-solat..

HusnaShuib said...

@Lelaki Semalam

Haha. Kesian kan perempuan. :D

HusnaShuib said...

@ puteri jalanan a.k.a annur

Salam perkenalan jugak! :)

HusnaShuib said...

@Syazwan Che Deraman

Hurmm tu laa complicated. Kadang-kadang ja complicated! Haha