Friday, January 18, 2013

Azam Berani 2013

Assalamualaikum WBT!

Have you had your shake today? :D

I currently, baru menghabiskan final exam. Alhamdulillah finished 6 written papers. Left; 1 practical exam this Tuesday. Semoga dipermudahkan. Amin. :")

Dah masuk tahun baru kan? 2013. 18 days back, aku tersangatlah busy, sampai I don't have time untuk nak tulis azam tahun baru. Haha. BTW, azam tak semestinya boleh buat di setiap tahun baru kan? So, post today, is about my azam untuk tahun 2013. :D

To tell you one thing, aku tak pernah ada azam. Kalaw ada pon, azam yang sekadar azam, maksudnya, orang buat azam, aku pon sibuk berazam, without ada determination untuk accomplish azam tu. Aku pon tak pernah rasa aku capable utk accomplish any azam yang aku buat, sebab aku tak nampak peluang, tak nampak cara. Sebab tu, bila sampai hujung tahun, I don't feel anything. Sebab aku sendiri tak tahu apa yang aku nak capai dalam tahun tu. Sebab tu every year, hidup aku sama saja. No improvement.

Tapi, tahun ini alhamdulillah, sikit sebanyak, hidup aku, diri aku dah berubah. Sebab tu aku berani tulis azam-azam ni. Sebab aku akan berusaha, bersungguh-sungguh. Sedaya mungkin. Sebaik mungkin. Untuk accomplish azam-azam ini. InsyaAllah. 

Bismillahirrahmaanirrahim. Rabbi yasseer wala tu'assir rabbi tammim bil khair. Amin.

Azam 2013

January:
1) Bawak 10 orang ke Spectacular 2013 (Achieved)
2) Improve skin complexion

February: 
1) Fully Qualified Supervisor
2) Masuk kelas tajwid Al-Quran
3) Hadiahkan spek baru untuk abah.
4) Belikan handbag untuk mak.
5) Ambik lesen kereta.

Mac
1) Beli Samsung Galaxy Note 2
2) Bantu mak abah pindah rumah
3) New sem: Dean List
4) Bagi duit dekat tok sebulan RM50
5) Bekalkan Herbalife 1,2,3 dekat tok, every month.

April
1) World Team Member
2) Bantu mak abah tukar kereta baru. 

May
1) Income: RM 5000/ month
2) Beli kereta: MyVi/Vios

June
1) Bawak 30 orang ke Extravaganza Bangkok
2) Bawak the whole family ke extravaganza sambil bercuti di Thailand.

July
1) Active World Team
2) Income: RM8000
3) Bantu mak abah settle hutang.

August
1) Daftar tok, mak, abah, faris untuk Umrah.
2) Bagi duit dekat tok sebulan RM100
3) Bagi duit dekat adik-adik, sebulan RM50.

September
1) New sem: Dean List
2) Belikan laptop untuk abah

October
1) Bawa 50 orang ke Herbalife University Korea
2) Bawa bersama the whole family, termasuk tok - stay for 2 weeks

November & December
1) Get Team Member

Azam ni, subject to change, mungkin ada pertambahan here and there. Semoga dipermudahkan Allah. Amin :)

Yaa, saya berumur 23 tahun, dan saya masih belajar. Ini bukan angan-angan. Ini bukan mimpi di siang hari. Kenapa saya berani berazam macam ni? Kerana saya nampak peluang. Kerana saya nampak jalan. Kerana saya akan berusaha, bersungguh-sungguh. Dengan izin Allah, melalui Herbalife. InsyaAllah.

I see people change. Why can't I? If he can, she can, they can, saya ponn boleh! And if I can, awak pon boleh! You just have to see things the way I did, the way they did. Borrow my eyes. :)

Indecision is the thief of opportunity. So, decide. 

Orang selalunya akan buat keputusan, before see things. Give yourself a chance. Tengok. Fikir. Then only you decide. If you berminat nak beri peluang kepada diri you in Herbalife, contact me 019-3752296.

3 comments:

LelakiSemalam said...

hebatnya!

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/