Saturday, February 12, 2011

Info: Warna Kegemaran & Personaliti

Assalamualaikum! Lama aku tak buat entry.

Okay dalam penat lelah aku berjalan keliling Sg Wang Plaza & Low Yat tadi, aku gagahkan jua untuk menulis entry ini.

Back to the main point seperti yang tertera dalam tajuk di atas. Entry ni tentang your fevoritas kaler and kaitannya dengan personalitas masing-masing.

Now, starting dengan kaler fevoritas aku ya iaitu MERAH. Anyone yang
minat merah sila baca jugek.

MERAH

  • Seorang yang sangat berwibawa.
  • Walaupun sering kali bergaul dan bersosial dengan lawan jenis tapi kamu still dapat menahan diri dari bercinta.
  • Banyak orang meluahkan cinta, tetapi kamu selalu berfikir dan berfikir lagi.
  • Tergolong dalam golongan yang sukar jatuh cinta

WARNA BIRU
  • Tergolong sebagai pemurung dan selalu bertindak pasif dalam banyak hal.
  • Mendambakan ketenangan dan ketenteraman.
  • Selalu mendapat kesulitan dalam pergaulan.
  • Percintaan, cenderung kepada menyembunyikan perasaan.

HITAM
  • Sangat lincah dalam hal-hal yang tertentu sahaja.
  • Jika kamu berada dalam lingkugan yang tidak disukai, maka kamu akan menjadi murung.
  • Selalu berterampilan menarik dan rapi.
  • Ramai orang cuba mengejar dan merebut cinta kamu

KUNING
  • Memiliki sifat optimis.
  • Periang dan senang bergaul.
  • Tidak memiliki penampilan yang muram.
  • Ada sifat tolong menolong dalam diri kerana menolong merupakan suatu kewajipan mutlak bagi kamu.
  • Seorang yang tidak meremehkan sesiapa jua. walaupun seseorang itu lemah dan bodoh.


HIJAU

  • Tergolong dalam kategori seorang yang sangat romantik..
  • Menyukai keindahan, menyenangi alan dengan udara yang nyaman.
  • Seseorang yang memegang pada prinsip.
  • Dalam hal percintaan pula, mengidam-idamkan calon teman hidup yang penuh toleransi dan dapat dipercayai.



UNGU (VIOLET)

  • Seseorang yang luar biasa orangnya..
  • Dalam menghadapi masa depan kamu tidak pernah ragu-ragu.apa yang dikerjakan kamu adalah yang terbaik..
  • Pandai mengikuti perkembangan zaman.
  • Dalam percintaan,hanya mereka yang mempunyai mental yang kuat dapat mendekati dan menjadi kekasih kamu.


BTW, ni sumber kepada entry aku ya. Do check out blog nie jugak http://gajahoren.blogspot.com/2009/08/maksud-warna-kesukaan-kita.html

AND  sini lak ada Rahsia Personaliti Warna Melalui Tarikh Lahir.

Disebabkan aku minat merah, biru & hitam. SO, bolehlaa aku combine semuanya kott. Tapi aku rasa memang betulla personaliti-personaliti ni. Match aku taww~

Haha korang punya fevret kaler hape? Match tak ngan personalitinya?


P/S: Perasan tak yang background and header aku da tukar yang baru. Ehehe jenoh aku edit header tuh taw. Well, I masih baby dalam photoshop nie. Huu~ Sila beri tunjuk ajar! >__<






2 comments:

cik gadis said...

ececeyhh,header gmbo santek dya..ya lah kita xsantek malu nk wat header kan...suma peberet kaler i match tauu..auww!terharu,bley gnti padilah kamsah lah u neyh..kahkahkah!

No Sayoq said...

hek elleh. bellahhh laa! follower lu seket punya byk smpai 500 dah. huhh~