Friday, June 3, 2011

Pengakuan status DARA blogger

Assalamualaikum.

Tadi ada terbaca sal kes blogger 14 tahun bangga post kat blog yang dia takda dara lagi. Woah aku malas nak komen or kutuk lah pasal statement dia tuh. Based on dia punya latest entry, budak nie jenis telinga lintah kott, tak kesah blogger lain kutuk dia and ada yang buat page kat facebook kutuk dia punya statement.

So, aku ponn selongkar lah dia punya blog. Tengok tengok superficially dari first entry sampai entry last. Penuh la luahan hati and dedikasi bergambar kat entry dia.

Bila tengok benda macam nie, baru aku sedar betapa teruknya kejatuhan moral dalam kalangan remaja sekarang, especially remaja Melayu, remaja ISLAM. Tak kesahlah remaja tinggal di urban or suburban.
Bayangkan, budak nie baru 14 years old. Lifestyle dia dengan kawan kawan dia memang wow lah bagi aku. Tak termasuk love story dia yang perghh *sila conclude sendiri lepas baca entry dia lah*. Nie budak nie memang dah dengan tapa segan silunya confess status kedaraan dia. Tak termasuk dengan yang diam diam lagi.

Taktawlah cemana keadaanya 10 years ahead kalaw takda orang amek langkah prevention and precaution dalam isu ni. Nauzubillah.

Semoga remaja yang tak terjebak dalam gejala kejatuhan moral nie dijauhkan dari benda nie. Semoga jugak remaja yang dah terjebak nie, cepat cepat sedar and berubah. Amin.

18 comments:

Nenek Fasola said...

ish3.teruk dah budak2 sekarang neh

jemput singgah blog nenek http://penglipurlarafasola.blogspot.com kalau nk follow pun buleh! hehe ;D

Tengku Puteri said...

2 la...dh baca gak entry terbaru dia...emm..geleng kepala saja..dia tak faham lagi apa yg org lain cuba sampaikan pd dia...

vampire's lovex said...

dunia sekarang wehhh,jangan buat main.... sesuka hti je reveal bnda2 cmtu...

Hadi said...

kebebasan blog yang terlalu bebas... jom tengk entri terbaru saya :)http://www.kembarahadi.com/2011/06/mesti-baca-arah-tuju-sesebuah-blog.html

EZAN IDMA said...

budak zamn skrg

.:rizaL:. said...

Hahah mmg that blogger is so ignorance. She talked about PRIDE and I wondered what did she know about PRIDE? She herself is way far from it..

Nurulee said...

@Nenek Fasola
haha zaman da makin maju. uhuu xD

Nurulee said...

@Tengku Puteri
Org nasihat, tp dia igt org jatuhkan dia.
nanti nanti sedor la kott. :)

Nurulee said...

@vampire's lovex
Ha'ah. Dah takda perasaan malu dah. herm =,="

Nurulee said...

@Hadi
Dia menyalahgunakan kebebasan blogging.

Nurulee said...

@EZAN IDMA
yeppp. hermm~

Nurulee said...

@.:rizaL:.
Yaa. Loss her virginity but talking about dignity. Dia dah confuse maybe. herm~

vampire's lovex said...

semoga kita dijauhkan lah ye..amin.. maybe dia tak pikir pnjang la tu..huuuu

Nurulee said...

@vampire's lovex
Amin.Maybe lah tu. Budak kecik lg. x)

man yusoef said...

serius tak tau nak lebelkan ape budak tu..cakap mcm tak de harga diri...huhu..smoga budak tu mendapat hidayah dari Allah...

Nurulee said...

@man yusoef
Amin. Tuhla, blogger lain tegur dia marah balik. Xpala. Hope 1 day dia sedar lah.

uncle naim said...

mna link minah tu? nak tengok..

Nurulee said...

@uncle naim
Err~ X igt lak link nya. hoho sorry.