Thursday, June 23, 2011

Sikap Manusia Moden

Nino nino nino~


|Google Image|

Rasa terharu bila kat tengah-tengah jalan masing-masing bagi laluan kat ambulans yang tengah bunyi. Dulu driver masing-masing ada the sikap berperikemanusiaan. Sekarang, jenuh ambulans bagi siren, mostly buat pekak, tak nak bagi laluan. 

Ce bayangkan kalaw you yourself or your family members yang ada dalam ambulans tuh, seronok kalaw orang tak nak bagi laluan?

Manusia moden nampaknya semakin tak paham maksud siren ambulans, bomba or polis. Aku rasa siren tu patot tukar, letak dialog lak pasni. " Tumpang lalu! Tumpang lalu! ". Maybe it should be in bilingual too. Who knows, ada yang tak paham Malay. =,=" 

8 comments:

syrupmasin said...

tumpang-tumpang lalu..neno-neno..ermm betol2..sekarang masing2 pnting diri..

Nurulee said...

@syrupmasin
neno neno. sila lalu. keke ^^

EZAN IDMA said...

bagi lah laluan, kan lebih elok

Syimir said...

hehee..kasik jela lalu..bukan susah sgt pon..

Nurulee said...

@EZAN IDMA
kan? kan? bukannya payah sgt ponn.
>,<

Nurulee said...

@Syimir
betul betul. gerak sikit ja ponn. =,="

Shah Rizar said...

tak pun ganti dengan sound yg agak kuang ajar.. contoh "Woi Bangang Tepi La".. boleh ker? huhu

Nurulee said...

@Shah Rizar
boley. tp kang takot org sakit trus strok lak. stress dgr ambulans ckp cmtu. kekke ^^