Sunday, July 31, 2011

Bahasa Yang Romantis

Assalamualaikum.

Sambil buat roti nan yang di order, 3 orang pakcik Pakistan berborak kosong dalam bahasa yang tak dapat dikenal pasti namanya.

Sorang cakap "Nehi, nehi", sorang lagi cakap "Pyaar kaste hai".
Sah tengah speaking bahasa yang sama Shah Rukh Khan guna bila berdialog dengan Kajol dalam Panggung Sabtu.

" Dil to pagal kuch kuch mohabbatein hai. " 
|Google Image|


Tak pasti jampi serapah apa yang hinggap, tetiba rasa bahasa hindustan nie romantis lak. Eventhough, apa benda dia cakap memang tarak paham.

Fius otak mengalami short circuit mungkin. =.="

20 comments:

►AdamXis◄ said...

assalam...aik tgk gak ke citer nie ptg smlm?besh kan?...suka laa cita nie...citer nie dh dua kali tayang tahun nie...adam siap buat entri lagi dlu...nah tgk2...v(^^.)

http://www.adamxis.com/2011/05/filem-dilwale-dulhania-le-jayenge.html

FYA PELANG! said...

haha. kal ho naa ho, main hoon na :)

Jejaka Terhangat said...

haha..entah2 maksud dia "saya nak pg toilet"..pon kedengarannya romantik ek. kehkeh..

Nurulee said...

@►AdamXis◄
Salam Adam. Dilwale tu best jugak, tp mohabbatein lg best kan. xD

Nurulee said...

@FYA PELANG!
kekke^^ mohabbatein dil hai tumhara xD

Nurulee said...

@Jejaka Terhangat
haha mungkin, kalaw bunyik dlm bahasa hindustan nya best. kekeke^^

Aefa Aerisya said...

sy pon suka gn bhs hindustan ni. tp sy rasa yg dlm tv tu nice lagi kot. bila dgr org india kat cni ckp mcm xbest sgt.. ahh kuch kuch hota hai~~ :P

Nurulee said...

@Aefa Aerisya
india kt sini ckp bhasa tamil. dlm tv bhasa hindustan sbb tu best sikit :)

EZAN IDMA said...

hahaha buat2 faham je

Ain said...

betolbetolbetol . bahasa hindi cambesh je dengar :D

Aefa Aerisya said...

oo.. tamil ek? patut la len je bunyi huhuu

Nurulee said...

@EZAN IDMA
haha memang kena buat2 paham xD

Nurulee said...

@Ain
hihi best kan. act, b4 this xrasa best ponn, ttba ja rasa best pas dgr uncle tu cakap. hoho xD

Nurulee said...

@Aefa Aerisya
yg tu bunyi dia lain banyak. haha xD

Nightroad said...

Shah Rukh Khan Hero Tua..he3..jgn mara ar..

Nurulee said...

@Nightroad
hehe xmarah ponn. xminat SRK ponn. hihi xD saja ltk gmbar hiasan

Qu azniza ;) said...

srk tgk dlm tv hari tu. dia suke bantu pekerja2nya...

Nurulee said...

@Qu azniza ;)
betul2. too bad dia murtad. =.="

fiq. said...

ka ho na hey....hikhik

Nurulee said...

@fiq.
kaho na kaho :D