Tuesday, August 2, 2011

SEGMEN TAULADAN: JOM INGAT PESANAN IBU AYAH

Assalamualaikum.

Sekali lagi, segmen yang berilmiah lagi bertujuan baik telah dihasilkan oleh the pemilik segmen, TheSyafiqMokhtar. Bulan Ramadhan yang baik lagi mulia ni, eloklah join segmen yang bermanfaat macam ni. Taklah jadi sia-sia sangat bila surf internet.

Interested? Do the click the link below.



Dari saat pertama lahir ke dunia hinggalah saat sekarang, mak abah adalah orang yang paling banyak bagi nasihat and pesanan. Even, kadang-kadang if ada masalah or dilema hidup, parents will be the first one orang yang aku minta nasihat as they're the most trusted persons for me.

Ini adalah antara pesanan yang tak pernah hilang dari ingatan aku and I'll remember 'em for the rest of my life. InsyaALLAH.

Pesanan 1
Mak Abah pesan, "Ingat, jangan pernah tinggal solat dan jangan lupa baca Al-Quran."

Pesanan 2
Mak Abah pesan jugak, " Along, mak abah tak dapat nak tinggal banyak harta untuk along dengan adik-adik. Mak Abah hanya mampu bagi pelajaran saja. Jadi, belajarlah rajin-rajin."

Pesanan 3
Mak Abah pesan lagi, " Kalaw mak abah pergi dulu nanti, jaga adik-adik elok-elok. Jangan berpecah belah bergaduh sesama adik beradik."


Tsk~ rasa cam nak nanges lak.  T_T

Saya mengetag:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
= Salam Ramadhan Al-Mubarak =
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tolong klik iklan dibawah boleh? Tengkiu 

24 comments:

miss ct said...

Assalamualaikum...
nurulee.. pesanan ayah dan mak ct sama lah dgn pesanan abah dan mak nurulee... hehehe =)

Nurulee said...

@miss ct
Wassalam ct. Hihi terharu lak sama pesanan mak abah kita. kekeke ;)

TheSyafiq Mokhtar said...

assalamualaikum..wahh no sayoq join jugak.. terima kasih sebab sudi join.. ada diantara pesanan2 ibu bapa yg kita terlupa.. jadi segmen ni usaha untuk kita sama2 muhasabah dan mengingat balik apa yg dipesan..supaya kita sentiasa rasa dekat dengan ibu bapa..terima ksih sebab berjaya mengingatkan balik diantara perkara2 yg boleh wat kita terlupa.. terbaik.. tima kasih sudi join.. :)

Nurulee said...

@TheSyafiq Mokhtar
Wassalam. Ya, join jugak.
Yepp, sikit sbanyak dapat recall balik pesanan-pesanan parents kita.
Welcome. :)

Naz said...

Entry yg banyak pesanan ^_^
bagus ni..moga kita dapat ikut pesanan ibu bapa kita kn..
insyaAllah..

tq for sharing nurulee

Far8 budak baik said...

pesanan 1 dan 3 tu..mmg selalu kn..
tapi emak aku pesan sebelum pi u..
emak ckp..nnti klo nak kawen cari
yg yg dekat2 je..hahahahahaha

Si Pujangga said...

selamat ramadhan.. :)

diyan said...

sama lah semua ! copy paste ja boleh ?:P

Nurulee said...

@Naz
Amin. InsyaAllah. Wishing u the same. Tengkiu Naz. :)

Nurulee said...

@Far8 budak baik
haha, mak aku lak pesan. study dulu na, abeh study bru kawin. hoho~

Nurulee said...

@Si Pujangga
Salam Ramadhan Pujangga :)

Nurulee said...

@diyan
haha. main ctrl+C ctrl+V lak eh. xD

ahmad endo said...

betul tu...hehehe

Nurulee said...

@ahmad endo
hehe. betul betul betul. ^^,

Syafiq Mokhtar said...

Assalamualaikum entri khas untuk segmen tauladan dah siap.. :) dijemput untuk lihat..btw thanks sebab sudi join..


http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/08/entri-khas-untuk-segmen-tauladan-jom.html

Apih El Nino said...

Bagusnya segmen ni. Membawa keinsafan.

Nurulee said...

@Syafiq Mokhtar
wassalam. orite sapik.welcome. tengs for the info :)

Nurulee said...

@Apih El Nino
Boleh remind balik pesanan parents kan :)

amranaiman said...

ayah dan ibu msti dihormati :D

Nurulee said...

@amranaiman
:angguk wajib dihormati :)

FYA PELANG! said...

tak tag. majuk. haha. da abis pun sgmen ni en ? mne nurulee mghilang ehh ? :ragu

Nurulee said...

@FYA PELANG!
lupa tag :hihi :mujuk

ada disini, fya yang xnampak :ohno

Pesona Algebra said...

Makcik sayoq!! Saya rasa sayu laaa..

Nurulee said...

@Pesona Algebra
saya ponn rasa sayu T.T