Monday, August 15, 2011

Novels.Names.Babies

Disebabkan pengaruh novel yang melampau, nama-nama lelaki seperti Haris Haikal, Adam Fariss, Zharif Haikal. etc memang dalam toplist nama-nama fevret aku. Mulalah sajes nama untuk adik, berangan nak letak nama anak, berangan dapat boyfren nama camtu. Oh!Tidak.Hidupku penuh angan-angan.  =.="

Tapi sejakduamenjak ni. Aku rasa nama seperti yang tertera diatas adalah tidak lagi cool. Don't know why, maybe sebab dah less interested in reading novels, but somehow, I prefer nama yang lebih klasik. Tidaklah maksudnya nama seperti Jumaat bin Sabtu. If ada yang nama Jumaat bin Sabtu, No offense pliss.

But, nama seperti Umar Farouq, Imran Yusoef *nama adik/abang kawan*, Hamzah Ian Irsyad, Fariss Wajdi. Nama-nama ni seems cooler and ada gabungan maksud yang baik. Nama-nama ni jugak seems more manly. Sesuai sangats lah kalaw nak namakan anak lelaki masing-masing ya.

Oh sangats cute. All babies cute btw. 
|GoogleImage|



Actually, kat bazar tadi petang, terjumpa sorang babyboy yang comelcutemiut.  Tetiba terpikir lak sal nama-nama best untuk babyboy. Langsung tak berkaitan kan. Okay abaikan. =.="

Selamat Bersahur and Berpuasa. >,<"


24 comments:

fiq. said...

betul,betul,kalau nama can Adam Haikal, Fitri mir---perggh cam jambu, melayu dan innocent betul kan (hero lah katekan)

yang tu selalu novel dulu-dulu sikit..
asal kan jangan letak nama samad dah,hukhuk

Cik Ladies said...

Keh3, tau tak pe kan, nama-nama laki kat novel semua nya best-best, nampak manly, tapi bila kat dunia realiti, rupe2 nye nama2 yang lebih islamic lebih Manly. Keh3 :D

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?5ad308277b3bbfccb02f1f78cb9bc453

mOoN said...

mohd rayyan zaquan,, mohd riezman danish

hehe...

Mss Ieza said...

cke nye tgk baby :terharu

Red said...

letak nama red.. sweet kan.?? :geleng

~+aSma dAud+~ said...

nurulee simpan dulu nama2 tu ek..nnti kita kongsi..sy dh lama tak baca novel..sejak ada blog mint novel dh kurang :( rindu nk baca balik bila baca entry nurul

Naz said...

cari nama yang bagus2 ek? bagus ni ^_^,
tp nama tak tentukan org tu baik ke x..hmm pendapat sy je (:

nama babyboy? apa kata nama boboiboy je.. :hoho

FYA PELANG! said...

nama den tetap paling sedap.
Nur Fya Pelang Bt Sangat Setia :D haha.



uit. mangsa tag :
http://fyapelangi.blogspot.com/2011/08/lagu-aidilfitri-merdeka-pilihan.html

si macho said...

sengalll wehhh :Geram
:nah

memang ini saja caranya

LemonSusu Skyjuice said...

hah nurulee nak baby...?*muka terkujat*
ahahhahahaha..
hihii nama2 tu comel :)

~Shy~ said...

sekarang sume nak gabung nama..hihihi...nape tak mau letak nama shaiful..hehe

Nurulee said...

@fiq.
fiq xsuka nama A.Samad Said? :D

Nurulee said...

@Cik Ladies
haa tulaaa, slama ni trtipu ngn nama2 watak novel :hoho

Nurulee said...

@mOoN
best nama tu. kak moon bleh laa ltk nma anak nnt. :idea

Nurulee said...

@Mss Ieza
ieza nak baby? :hah

Nurulee said...

@Red
nama red apa :ragu

Nurulee said...

@~ aSma dAud ~
novel alaf 21 skng xbest dah. da bosan kan. :(

Nurulee said...

@Naz
boboibo? risau lak klw nama cmtu :hihi

Nurulee said...

@FYA PELANG!
Fya Pelang? :hihi

Nurulee said...

@si macho
:zas :tolak

Nurulee said...

@LemonSusu Skyjuice
:malu comel kan :geleng

Nurulee said...

@~Shy~
shaiful ponn best jugak. nnt bleh pggl shy :hihi

Qu azniza ;) said...

dalam novel. nak nama cun je hahah

Nurulee said...

@Qu azniza ;)
nama cun baru ada feel kott baca. keh3 :D