Tuesday, August 16, 2011

Segmen Kuih Raya Feberet Bersama Spanar Buruk

Assalamualaikum.

Walaupun dari petang tadi telah diinvite oleh pemilik segmen, Macik Spanar Buruk, pas berbuka baru boleh juin segmen ni. Kalaw join awal tadi, mau terliur aku nengok gambo-gambo kuih raya. 

Siapa rasa cam suka makan biskut raya, moh join segmen nie. Sila kelik link di bawah:




Kalaw diikutkan, semua jenis kuih, asal nama kuih raya, for sure akan jadi feberet aku. Disebabkan syarat penyertaan kena letak 2 jenis biskut ja. Ni la 2 ketul biskut dalam toplist aku.

1. Biskut Y
Biskut Y yang sedap. |GoogleImage|

Penah makan biskut Y? Bentuknya macam huruf Y, sebab tu panggil biskut Y. Aku tak reti buat biskut ni. So, every raya aku akan p makan kat umah Mak Chaq aku. Sedap gila biskut ni. Rasa dia ala-ala manis buah gitu. Then rangup gila kalah kopok mamee. Overall sedap gilagilalah biskut nie. 


2. Biskut Almond London
Biskut Almond London yang sangats best. |GoogleImage|


Biskut nie rasanya semua orang pernah makan. Biskut ni aku reti buat. Every raya, aku akan buat 1kg-2kg tepung (4-8 adunan)  sebab 1 family fevret biskut ni. Biskut nie sedap sebab crunchy gila, then ada rasa coklat lak. Bila makan biskut nie rasa full of surprise, sebab tetiba ja terkunyah badam yang tersembunyi dalam biskut.


Tamat biskut feveret, saya mengetag 5 orang sekali;
1. Abang Kawasan
2. Lynn
4. Merah
5. Kenny

Siap!
Selamat Bersahur dan Selamat Berpuasa. ^^,,


17 comments:

Bro ahmad said...

almond london bro suka..tapi sekarang almond kecik sgt

uncle naim said...

lagi bes la kalau raya jamu biskut meri..

Nurulee said...

@Bro ahmad
bro kena mkn yg buatan sndiri bru the best. :bagus

Nurulee said...

@uncle naim
set. nnt raya aku jamu ang biskut meri nah. keh3

FYA PELANG! said...

tak tag ? oke fine. . .

Naz said...

kluarga sy ske gak mkn almond london, tp kdg2 tu x pakai almond pn..kacang tanah je letak..jd nama dia apa ha?

groundnut london? :hoho tah la xD

@____________________@ <<balas senyuman

alif haris said...

sy sukaa almond london .. :D hehe

Nurulee said...

@FYA PELANG!
fya, sori buat kali kedua :tlg :ohno

Nurulee said...

@Naz
kacang di tanah london mungkin? :hihi ^____^

Nurulee said...

@alif haris
yeayy kita gang! *hi5* :D

fiq. said...

beskut y????tak pernah jumpe dan tgk!!!!!!!!!!!!!!!! first tyme =]

fiq. said...

beskut y????tak pernah jumpe dan tgk!!!!!!!!!!!!!!!! first tyme =]

Nurulee said...

@fiq. hihi biskut nie sedap tauu. best makan :D

Umie Artoqiemie said...

mak ai sodappp!!!

Qaseh dalia adelia said...

almond london tu sedap sengoti

Nurulee said...

@Umie Artoqiemie
almond london mmg sodap terbaik :D

Nurulee said...

@Qaseh dalia adelia
enak lazat kan almond london :)