Friday, August 19, 2011

Cara Hilangkan Ngantuk Time Terawikh

Assalamualaikum.

Bagaikan terkena sumpahan, setiap kali bertakbiratul ihram time terawikh, mulut mesti ternganga jugak.

Suasana surau yang sejuk and gelap memang pakej lengkap untuk terlelap. One night, aku tertido time solat. Then terjaga sebab tetiba ja aku ter ruku' sorang-sorang kat situ. *Kalawlah aku ni burung kasawari, dah lama aku benam kepala dalam lantai simen surau tuh.*

Sejak event bersejarah tuh, segala cara aku try untuk elakkan ngantuk time terawikh. Makan sikit time berbuka, minum nescafe, mandi, etc tapi takda efek gak.

Malam tadi ngantuk lagi. Till, ada sorang budak nakal baling mercun bola masuk dalam surau. Gila terkejut jantung mata hati peparu sampai ke rakaat last tak ngantuk ooh.

Sebab xreti lukis, so aku culik gambor ZackZukhairi punya.


Aku rasa ni lah satusatunya cara yang paling berkesan kott. >,<" Ada tak cara lain yang lebih berkesan?



P/S: Budak yang nak main mercun, tolong jangan main time orang terawikh, kesian jemaah semua terkejut.


34 comments:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

peeerghh hancur,,,

Naz said...

peristiwa bulan ramadhan ni..kenangan jugak wlaupun tak bpe manis =)

:erk kenapa mesti gambar tangan tu ada sekali Y-Y

jom terawih tanpa mengantuk..hihi

aimi adilah said...

ermm... asal bdk melayu main mercun mst ade je yg msk ospital...

tp pna x kite dgr bdk cine or ondia main mercun msk odpital..xd kn...

pdhal org cine main gak time rye dyorg...

bdk2 skrg pndai2 ubai suai cre main mercun 2.. 2 yg jd cm2 2

::Cik Pija:: said...

hahaha kalu dh meletop satu masjid tu, mmg mata tak mengantuk dah. hahaha. btul2, asal terawih je mesti ngntuk, pdhl bukannya makan banyak pon. -.-

syrupmasin said...

haha..budak2 yg maen mercun mmg nk kene lmpang laju2..kesian tok imam :D

.:naqib saad:. said...

err gamba tangan tu.. menarikkkkkk :D

Belalang Hijau said...

mak aih...
ngeri ya amat gambar tu =.=!

Far8 budak baik said...

hahaha..teruk betol
sampai tertido time terawikh..
tgk aku mkn byk je..
okey ape..lain kali join lah
budak2 kecik berlari kat belakang..
baru lah xngantuk haha

Syafiq Mokhtar said...

takutnyaaa..... tgk gambar jari tu.. Y__Y

Qaseh dalia adelia said...

debar 28 jam ,asek dgr mercun grr

arboqskii said...

ngantuk x tentu hala nie...joging dulu...haha...
minum air hundred pluss

alif haris said...

erkk ..hancur tu ..kesian

kalau ngntuk juga cmne ? haha

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

ingat yang last tu menu juadah bbuka puasa.. sedap ! ;p

cik payung umbrella said...

eeeerk... tamau tgok pic tu.. takut maa.. ngeri seriau semua ade.. kompem ta ngantuk kalau bunyi mercun kuat2.. jantung dup dap dup dap je... haha

Nurulee said...

@LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN
ngeri kan. T.T

Nurulee said...

@Naz
gambar tgn tu smpena kempen jgn main mercun :D

Nurulee said...

@aimi adilah
bdk skng bijak, pandai lak buat inovation. hihi ^^,

Nurulee said...

@::Cik Pija::
hihi betul, terbeliak biji mata dgr bunyi mercun. o.o"

Nurulee said...

@syrupmasin
pernah skali tu, tok imam smpai terhenti baca surah sbb tekejut. sian betul.

Nurulee said...

@.:naqib saad:.
errrr menarik eh? ^^

Nurulee said...

@Belalang Hijau
kempen "Sayangi Tangan Anda" :D

Nurulee said...

@Far8 budak baik
haha ptotlerr ko xngntuk, duk juin bdk2 lari2 kt blkng rupanya. haha

Nurulee said...

@Syafiq Mokhtar
Jangan main mercun lg taww :tlg

Nurulee said...

@Qaseh dalia adelia
28 jam terus ni, lg dasyat. :D

Nurulee said...

@arboqskii
100plus eh? pasni nak try lah :lari

Nurulee said...

@alif haris
kalaw ngantuk jugak, sah! mmg mata cap tidur. leh3

Nurulee said...

@EpoLįƒ¦Kekunangpelangi
errr sedap? takutnyaaa~ =.="

Nurulee said...

@cik payung umbrella
cik payung tgk la lagi. hihi :D

Qu azniza ;) said...

try cara ni. tidor la sblm asar 2,3 jam.time berbuka makan sikit je, insyaAllah x ngntok trawih

red said...

hahaha. entri kali ni lawok XD

Nurulee said...

@Qu azniza ;)
tengkiu for the tips. InsyaAllah boley try esok. :D

Nurulee said...

@red
:ragu mesti entry sblm ni busan kan :fuh

Amni said...

takut tengok tangan tu.. haishh.. budak-budak memang tak sayang nyawa sendiri.. dah kena baru la nak menyesal.. hemm..

terawikh tahun ni tak ngantuk.. sebab imam baca cepat.. heheh

Nurulee said...

@Amni
hihi kdg2 imam baca cepat ponn terlena. melampau kan? =,="